28.3.2014

Keittiö keittiöremontin aikana

Tilanne muuttaessa oli seuraavanlainen: keittiö: ei. Juokseva vesi: kylpyhuoneesta. Veden laatu: juomakelpoista, mutta koliformisia bakteereja oli näytteessä hieman -> juomavesi keitettiin. Puuhella: siirretty paikaltaan lattia- ja seinien pintaremontin ajaksi -> ei käytettävissä.

"Keittiö" koottiin erinäisiä juuri-nyt-muualla-tarpeettomia säilytysratkaisuja hyväksi käyttäen keittiön viereiseen pikkukamariin. Mietin muuten kaksi kertaa, kehtaako tällaisia sekamelskakuvia tänne laittaa julkiseen tarkasteluun, mutta totesin sitten että tuoltahan siellä aina näytti joka tapauksessa. Pysykäämme siis totuudessa, eiköhän remppaköökit aina ole enemmän tai vähemmän jännän näköisiä.  Meidän väliaikaiskeittiö näytti siten tältä:

Ei kovin uskottavia, mutta väliaikaisesti
toimivia keittiökalusteiden rooleja esittää mm.
tietokonepöytä ja vaatekaapin korisysteemi.
Lääkekaappi lapsiturvallisesti lattialla. Oli se
sentään lukossa.

Ylemmässä kuvassa kuvaajan selän taakse jää työtaso eli keittiöremontin tieltä siirretty puuhella, jonka päälle oli kasattu mikroa, vedenkeitintä, kahvinkeitintä jne. Korisysteemeissä (joita oli pari) oli kaikkea kattilasta ja pannusta puurohiutaleisiin ja leipiin sulassa sovussa. Ruoka valmistettiin enimmäkseen kuvassa näkyvällä keittolevyllä, ei kuitenkaan tuossa lattialla vaan sentään pöydällä. Vastakkaisella seinustalla hengasivat mm. jääkaappi ja pakastin, kuten alempi kuva osoittaa. Huomattavaa on, että jääkaappimagneetit ovat päässeet oikeille paikoilleen. Alempi kuva on muuten ajalta, jolloin puuhella on päässyt jo takaisin omalle paikalleen, sillä mikro ja kahvinkeitin on nostettu johonkin pallille.


Kaikki mahdollinen laskutila oli aina täynnä
kaikennäköistä tavaraa (mm. näköjään moët:n
 rosé-shampanjaa, glamyyri se nyt remontin
keskelläkin herranjumala).

Meillähän ei muuten ollut pakastinta täällä Paimiossa muuttajia odottamassa, se kun jäi luonnollisesti vuokrakämppään Espooseen. Meidän piti saada anopilta lähes ylimääräinen pakastin, mutta se unohtui kaikessa muussa muuttohässäkässä. Hoksattiin tämä pakkaspuute sitten jossain Espoo-Paimio välillä ja käytiin herran kanssa vielä kodinkoneostoksilla pika pikaa saatuamme muuttokuormat sisään. Että hyvin hoidettiin.

Tiskaaminen "sujui" kahden vadin kanssa ruokapöydällä, joka puolestaan piti majaa olohuoneemme nurkassa kuvien oton aikoihin. Vesi haettiin kylpyhuoneen hanasta ja tiskit kuivattin pöydällä yön yli pyyhkeen päällä. Kannatti tiskata joka ilta, tai sitten seuraavana iltana vasta tiskattavaa olikin. Näin tiskikonehuushollista tulleille aikamoinen iltarutiinimuutos. Joo olipa rankkaa voi voi. Nythän meillä on taas tiskikone käytössä kun kyökki on pitkälti valmis, jesss.

Tarkkaavaisimmat ja/tai hyvämuistisimmat lukijamme varmaan ovat jo keksineet, että ennen keittiöremonttia meillä oli pieni lattianrakennusurakka myös tuossa väliaikaiskeittiön sisältävässä huoneessa. Lattiaremontti tehtiin muistaakseni noin kesä-lokakuussa, ennen muuttoa siis. Käytiin täällä aina päiväreissu tai jopa yön yli kun herran työt antoivat myöten. Siksi ajaksi keittiö oli muuttanut yläkerran huoneeseen, jossa nykyään on makuuhuoneemme. Joka siis muuttaa syksyyn mennessä rakennettavaan huoneeseen ja nykyisestä makuuhuoneesta tulee lasten huone. Keittiön "toimiessa" yläkerrassa tehtiin nykyisestä olohuoneesta väliaikainen makuuhuone. Yläkerran keittiö toimi myös vierashuoneena aina kun olimme kyllin onnekkaita saamaan yön yli viihtyvää remonttiapua, mikä onneksemme oli varsin usein. 

Täällä on nykyisin makuuhuone. 

Joo nämä rintamamiestalot on niin käteviä kun tilat on niin muuntautuvia. Testattu on. Elää perheen muuttuvien asumistarpeiden mukaan ja sillai. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Penni ajatuksistasi.