5.11.2014

Yläkerta edistyy

Hyvää syksyä kaikille! Se on taasen tovi vierähtänyt edellisestä kirjoitelmasta. Loppukesän ja alkusyksyn aikana täällä Talviveräjällä (vai -ssä?) on sen sijaan tapahtunut yhtä ja toista: saatiin lastenhuone ja makuuhuone valmiiksi, työmiehet kävi elokuun aikana tekemässä kellariin portaat ja lattian (niistä tulossa erikseen juttua sitten joskus...), käytiin synnyttämässä yksi tyttölapsi maailmaan. Ja nyt ollaan sitten ollaan ihailtu näitä aikaansaannoksiamme. Ei liene yllätys kellekään että eniten ollaan ihailtu pientä vauvapalleroistamme :). Eihän tässä siis mitenkään ole ehtinyt blogia ylläpitää.

Tänään perheemme miesporukka lähti venettä nostamaan ja minä jäin vauvan kanssa kotiin. Nyt tyttö tuhisee vaunuissaan umpiunessa joten ajattelin käyttää ajan hyödyksi ja huudella täälläkin vähäsen (eiköhän se kohta tuolta herää kun pääsen tässä vauhtiin).

Tässä tulee siis kuvamateriaalia jos jonkin verran makuuhuoneisiin liittyen. Otetaan ensin käsittelyyn lastenhuone, joka joskus toissa kesänä näytti vielä tältä:

Nykyinen lastenhuone silloisena väliaikaiskeittiönä.
Keittiöhommien jälkeenhän tästä huoneesta tehtiin silloin kolmihenkisen perheemme makuuhuone ja vaatteiden ja sekalaisen tavaran säilytystila. Siitä ajasta ei tosin ole kuvia, ja ehkä hyvä niin. Oli nimittäin aika täyteen tupattu huone.

Sitten huoneeseen tehtiin ihan oikeasti pieni pintaremontti: lattia vaihdettiin muovista parkettiin, tapetoitiin ja vähän maalattiin piippua:

Möhömahalla voi sentään läiskiä liisteriä tapettiin.
 Nämä asiat tapahtui siis jossain vaiheessa elokuuta. Ihan tarkkaan en muista missä vaiheessa kun mulla ainakin oli pieni paniikki oikeastaan koko elokuun saada hommat valmiiksi ennen vauvan syntymää. Ehkä olenkin jo asiasta maininnut?

Siitä kivaa hommaa, että poitsukin pääsi mukaan meininkeihin.

Piippu maalattiin muuten vielä harmaaksi ja lisäksi liitutaulumaalilla tehtiin siihen tuommoinen, no, liitutaulu. Voi siihen sitten luvan kanssa piirellä seinään, jos jäisi ne tapetit rauhaan. Valmishan huone ei oikeastaan ole vieläkään. Vaatekaappi odottaa loppuunsaattamista, nyt siellä on seinät pinkopahvilla ja sitä käytetään pyykkikaappina. jotain hyllyä ja tankoa nyt ainakin varmaan laitetaan sinne sitten joskus. Myös sellainen sisustuksellinen ote on hieman hukassa vielä, nyt sinne on vaan kannettu tavarat tyylillä "tää on nyt ihan hyvä toistaiseksi tässä".

Tuolinsöpöläinen saa joskus uudet kankaat yllensä.

Jonkun mielestä oma huone taitaa olla aika kiva.

Tapetti on muuten Pihlgren & Ritola:n Avaruuslintu.

Ja verhot puolestaan Almedahls:n Fågelsång.

Sitten isin ja äidin huoneeseen, mars. Ennen remontin alkuahan huonetta ei oikeastaan ollut lainkaan olemassa, vain seinää ja lattiaa raakalaudasta. Lattiassa oli sahanpurueriste ja seinissä ei mitään. Katossa toki oli eristeitä, mutta sinnekin laitettiin sitä lisää. Kuvamateriaalia eristyshommista voi tsekata tästä aikaisemmasta postauksesta.

Jonkun mielestä myös isin ja äidin huone on aika kiva.

Osassa seinistä on pinkopahvit tapettien alla, osa (vaate"huoneen" puoleiset) seinistä on vain vanerilevyä, johon on suoraan liisteröity tapetti. Varsin toimiva ratkaisu tähän väliin kun piti vain erottaa vaatesäilytys muusta huoneesta, eristys oli jo tehty ulkoseinään nääs. Ehkäpä voisin laittaa tänne vaatehuoneestakin pikkujuttusen erikseen. Sitten joskus.

Ikkunoille tullaan vielä joskus tekemään jotain.

Lattialle tehtiin sellainen homma että laudat irroitettiin, tsekattiin purujen kunto, ehkä laitettiin vähän ekovillaa (en enää muista), hiottiin laudat yksitellen pihalla, naulattiin takaisin paikoilleen, hiottiin vähän lisää kun piti tasoitella lautojen välejä ja maalattiin harmaaksi.

Tämäkin tapetti Pihlgren & Ritolaa, malli Niittyleinikki.

Katto on valkoisesksi maalattua Halltex:n perinnelaattaa puskusaumalla.
Lamppu on vaihdettu vähän nätimpään tätä nykyä. Että sellaiset. Ja saatiin muuten valmiiksi ennen synnytystä! Hyvä me!

Oli muuten pakko laittaa näinkin monta kuvaa kun halusin ehdottomasti tuon yhden linssiluden hääräilyt mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Penni ajatuksistasi.