4.4.2014

Pihan siivousta

Poltettiin alkuviikosta pieni kasa viime syksyn puunkaadosta jääneitä risuja ja havuja. Silloin kaatui kolme vanhaa ja isoa lehtipuuta, muistaakseni tammi ja pari vaahteraa, sekä yksi iso vanha kuusi. Ja sitä risukkoa oli aivan jumalattomasti, onneksi meillä oli apureita! Poltettavaa on vielä melkoiset määrät, samoin kuin pihapiirissä huonokuntoisia, kaatoa odottelevia puita. Samanlainen savotta siis odottelee to do-listalla. Ainakin saadaan polttopuuta.

Jälkikasvu ottaa rennosti. Yllättäen seuraavat päivät ja yöt
on  menneet niistäessä ja yskiessä. 

Juuri tällä hetkellä ei tosin kehtaa poltella ainakaan ilman että kaivaa ensin kuoppaa tai vastaavaa notskille tuohon peltoon, seudulla kun varoitellaan ruohikkopalon mahdollisuudesta. Pelto missä nyt ollaan risunuotiota pidetty ei varsinaisesti ole se "paloturvallisin" paikka, kuten kuvasta näkyy. Tarkkana pitää olla.


2 kommenttia:

 1. Meilläkin tuota poltettavaa olis *no yllätys joo* tällä mäellä ei nyt vaan ilmat suosi polttelua - tuntuu joka hemmetin päivä tuulevan niin ettei uskalla roihua sytyttää :( me kun ei 'osata' tehdä mitään maltillista pikku nuotiota ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toikaan nyt ihan noin pieni ollut kun aloitettiin, ehkä yhteen kolmasosaan palanut jo tossa vaiheessa. Mutta ei me kyllä sitä vielä jäljellä olevaa koko kasaa kerralla kehdata polttaa, johan siinä menee koko päivä ja naapurit hermostuu savuun :).

   Se tuuli on kyllä ärsyttävä. Ei mielellään saisi tuulla paljoa eikä sitten tiettyyn suuntaankaan, eli suoraan naapuriin.

   Poista

Penni ajatuksistasi.