5.4.2014

Klapiteline saunalle

Jos sitä isäntäkin välillä tulisi tänne rupattelemaan kun kerran lupasin osallistua blogin tekstien kirjoitteluun enkä vain aiheena olevan remontin suorittamiseen.

Ja kuten kirjoituksen aihekin antaa ymmärtää tuli tuossa iltana luotua klapiteline saunan eteen. Rehellisesti sanottuna jatkoin kyllä vielä seuraavana aamuna kun Makitan akku päätti loppua kesken puuhailun. Edellinen teline taisi joskus talven mittaan sortua kun siitä poimittiin klapeja saunan pesiin. Tai noh se edellinen teline oli lähinnä muutama keppi nojalla saunan ovikatosta vasten. Eli alimmat klapit lepäsivät maata vasten. Varmasti kuivuvat siinä hyvin joo.

Joutui pitämään tauon akun hyytymisen takia.
Ja kun täällä Talviveräjällä on nyt innostuttu kierrättämään rakennusmateriaaleja, niin tähän uuden uuteen klapitelineeseenkään kehdannut käyttää muuta uutta kuin noin parikymmentä torx ruuvia, joita niitäkään en kyllä joutunut kaupasta hakea. Yllättäen täältä remontin keskeltä kun noita ruuveja löytyy jos jonkin kokoista. Loput materiaalit löytyikin sitten puimalan takaa. Yhteensä taisin tähän projektiin  käyttää seitsämän heinäseivästä. Valitettavasti kolmea niistä jouduin sahalla lyhentämään hieman käytännöllisemmän mittaiseksi. Mutta kai se on parempi keksiä näillekin jotain käyttöä sen sijaan, että maatuvat lopulta tuonne mäkeen.

Nikkaroinnin uhriksi joutuneet heinäseipäät vielä täysin tietämättöminä kohtalostaan.
Eihän tämä nyt mitään huippu Suomi-Designiä ole, mutta koulutetun muotoilijan näpeissä uusi klapiteline syntyi noin tunnin työskentelyllä. Suorastaan funktionaalista muotoilua; pitää klapit irti maasta, käyttää mahdollimman ison alan käytössä olevasta tilasta ja ei ainakaan ihan ensimmmäisenä näytä siltä, että saunan eteen olisi tuotu jotain uutta ja ihmeellistä. Tuo viimeinen pointti nyt on sitten ehkä hieman kyseenalainen; jos talolle, jonka hengen haluaa säilyttää, kannattaako yrittää tehdä vanhan oloista vai ihan rehellisesti uutta remontoidessa? Toistaiseksi tämä remontti on kai kuitenkin yrittänyt pitää talon vanhan näköisenä, vanhahan se kuitenkin on. Toisaalta kun tuossa pihassa nyt kuitenkin seisoo 2000-luvun auto ja katolla on ties mitä antenneja niin kyllähän kaikki näkevät ettei ihan 50-luvulla enää elellä teki remonttia miten vain. Tuohon saunan eteen tuollainen heinäseiväs viritys nyt toimii. Ei pistä silmään.Tämä asioiden henkinen ikä ja näkö on asia josta varmaan tulen tekemään ihan omankin postauksen jossain vaiheessa, joten annetaan sen asian nyt olla ja palataan otsikon asiaan.
Edusta vielä siivoamatta.

Samalla tuli siivoiltua tuosta saunan edestä muutaman vuoden edestä lehtiä ja muuta luonnon tuomia ylläreitä.
Edusta siivottunua ja klapit telineessä.
Kyllä taas kehtoo mennä saunomaan isommallakin porukalla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Penni ajatuksistasi.