15.6.2014

Kädenvääntöä tapeteista

Tilasin Tapettitehdas Pihlgren ja Ritola Oy:stä jokin aika sitten "ihan muutaman" näytteen tapeteista. Mikäli vanhat merkit paikkansa pitää, meillä on herran kanssa hyvinkin erilaiset näkemykset siitä, mikä näyttää hyvältä ja kumpikaan ei oikein pidä siitä toisen ehdottamasta vaihtoehdosta. Joten molempia oikeasti tyydyttävän kompromissin löytyminen saattaa hieman kestää. Eikä me muutenkaan olla oltu ihan kauhean sukkelia ja vikkeliä näissä meidän remonttiliikkeissä. Eli, vaikka meillä ei vielä ole tapetointivalmista seinää yhden yhtä neliötä, tulin siihen tulokseen, että peli avataan nyt.

Tarkoitus on siis plätkiä tapetit niin olohuoneen, pikkukammarin, kuin molempien makuuhuoneiden seiniin. Ja kun eihän yksi tai kaksi vaihtoehtoa per huone nyt vaan riitä mihinkään niin eri malleja kertyikin ihan kiva lista. ei sillä että enää muistaisin mihin huoneeseen ajattelin mitäkin, mutta niitä malleja voidaan sitten pyöritellä seinältä toiselle tarpeen mukaan.

Tässähän näitä. On siellä pari ihan hutilyöntiäkin.
Hämmentävästi olohuoneen tapetistsa oltiin heti yhtä mieltä, että se olisi tuo salmiakkiruutumainen tuolta vasemmasta yläkulmasta. Tosin siinäkin kuviointi on mun mieleen vähän liian pieni, mutta on se silti makee. Vasen yläkulma on siis olkkarin tapettivaihtoehdot, joista noi kaksi muuta ei kyllä ole hyviä. Lastenhuoneeseen minä haluaisin tuon Avaruuslinnun oikealta ylhäältä, mutta en ole varma herran mielipiteestä. Pöllö on kyllä myös söpö, mutta jotenkin toi väritys hyppii silmille ja en ole varma onko se liian lastenhuonemainen sitten kuitenkin (making any sense?).

Oikealla keskellä on pikkukamarin tapetit. Siinä on kolme "krumeluureinta" pääsemässä finaaleihin ja noi vinoruudut karsiutuivat alkumetreillä. Toinen on liian joulu ja toinen liian pliisu. Vaihtoehtoina on tapetoida joko koko huone valikoitavalla  tapetilla, tai sitten vain yksi sähäkkä tehosteseinä ja muihin sitten jotain hillitympää (mutta mitä, se on vielä arvoitus kaikille).

Vasen alakulma on vähän sellaista väliinputoajasorttia, joista ei oikein osattu sanoa mitä ne on miehiään näin livenä. Paitsi tuo alimmainen on liian vääränvärinen ja hailakka meidän molempien makuun. Appelsiinit voisi toimia makkarissa tai lastenhuoneessa, samoin kuin raidallinen. Oikea alakulma olisi sitten lähinnä meidän makkarin tapetteja, paitsi tuo alin, jossa raidoitus on liian tiheä ja kapea. Mun ihan ehdoton suosikki on tuo sininen kukallinen, muistaakseni nimeltään Niittyleinikki.

Katos vaan, ihan hyvin muistin vielä mitä kaavailin mihinkin huoneseen. Pitänee palata tämän kirjoituksen pariin sitten kun aika on kypsä. Ja ihan ovela veto multa suorittaa esikarsinta yksin, ja sitten voin esittää että ihan kaikessa sovussa ja yhteisymmärryksessä valittiin tapetit. Saas nähdä onko meillä täällä kohta samanmoiset määrät herran tilaamia näytteitä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Penni ajatuksistasi.